Nicolette, Wmo consulent

Nicolette

“Mijn werk is niet alleen uitdagend, maar ook heel dankbaar.”

Sinds januari 2004 werk ik als Wmo consulent bij de gemeente Hattem. Mijn taken zijn heel breed, van het regelen van hulpmiddelen zoals scootmobielen en rolstoelen tot woningaanpassingen en gehandicaptenparkeerkaarten. In Hattem is je takenpakket heel breed. Ik doe alles, van aanvraag tot uitvoering.

Ik vind het belangrijk om persoonlijk contact te hebben met de mensen die ik help. Vaak blijkt er meer achter een hulpvraag te zitten dan aanvankelijk lijkt. Zo kwam een verzoek voor huishoudelijke hulp uiteindelijk neer op een behoefte voor maaltijden aan huis en een stukje begeleiding. We proberen altijd de echte problemen te achterhalen en passende oplossingen te bieden. Het is niet altijd wat het lijkt.

Het werk is heel divers en geen enkele dag is hetzelfde. Ik haal veel voldoening uit mijn werk door de directe impact die ik heb op het leven van onze inwoners. Ik ken veel mensen hier, en dat helpt om snel en effectief te kunnen handelen. Zo zorg ik ervoor dat aanvragen correct worden afgehandeld en dat mensen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Wat ik erg waardeer aan mijn werk bij de gemeente Hattem, is de vrijheid en de mogelijkheid om mee te denken over oplossingen. We werken binnen het team o tot 100 nauw samen met team Werk en Inkomen, team Jeugd, Stichting Welzijn Hattem en Mee Samen. Samen zorgen we ervoor dat onze inwoners de beste ondersteuning krijgen.

Hattem biedt me de kans om mijn werk te doen in een kleine gemeenschap waar persoonlijke aandacht en maatwerk centraal staan. Dit maakt mijn werk niet alleen uitdagend, maar ook heel dankbaar.

- Nicolette, Wmo consulent bij de gemeente Hattem