Nieuws

 • Green deal event 5 juni

  13 mei 2024

  Vanuit Green Deal Hattem organiseren we op woensdag 5 juni van 09.30 tot 12.00 uur het allereerste Green Deal Event!

 • ’t Kleine Veer tijdelijk uit de vaart door stijgende water in de IJssel

  22 mei 2024

  Met het oog op het stijgende water in de IJssel is het fiets- en voetveer 't Kleine Veer tussen Zwolle en Hattem tijdelijk uit de vaart gehaald. Wanneer het veer weer kan gaan varen is op dit moment niet bekend.

 • Rekenkamer start onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid

  22 mei 2024

  De samenwerkende rekenkamer van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten doet onafhankelijk onderzoek om de gemeenteraden te ondersteunen bij hun controlerende en kaderstellende taken. Op dit moment start de Rekenkamer het onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de vijf gemeenten. Dit beleid heeft als doel om inwoners bestaanszekerheid te bieden via diverse maatregelen en instrumenten.

 • Maak op tijd een afspraak voor Burgerzaken

  22 mei 2024

  In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Wij verwachten daarom dat er veel nieuwe aanvragen worden gedaan. Daarnaast is er richting de zomer altijd meer vraag naar reisdocumenten. Om de drukte te beheersen werkt Team Burgerzaken uitsluitend op afspraak.

 • Verkiezingen Europees Parlement 2024

  22 mei 2024

  Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De leden van het Europees Parlement worden gekozen door de inwoners van de Europese Unie. Je kunt stemmen op de Nederlandse leden van het parlement.

 • NK Tegelwippen; tegel eruit, groen erin!

  22 mei 2024

  Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 is het NK Tegelwippen. En onze gemeente doet natuurlijk ook weer mee!

 • Samenwerken aan een veilig Hattem

  22 mei 2024

  Is het je weleens opgevallen? Een winkel waar je niet kunt pinnen, nooit klanten ziet en de eigenaar in een dure auto rijdt? Een woning waar 24 uur per dag korte bezoekjes plaatsvinden van verschillende mensen die in- en uitlopen? Opvallende geuren zoals aceton en anijs bij een bedrijfspand of woning waar voortdurend de rolluiken gesloten of afgeplakte ramen zijn? Dit kunnen signalen zijn die wijzen op ondermijnende activiteiten.

 • Voorleesuurtje en Muziek op schoot bij BoekStartdag Hattem

  22 mei 2024

  De bibliotheek in Hattem doet mee aan de BoekStartdag op 1 juni! Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Allereerst is er een voorleesuurtje en daarna is het tijd om gezellig samen te zingen, klappen en bewegen bij Muziek op schoot. Het voorleesuurtje is van 10.00 – 11.00 uur, Muziek op schoot is van 11.15 – 12.00 uur. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers.

 • Renovatie voetbalvelden van start

  22 mei 2024

  Uit kwaliteitsmetingen is gebleken dat het noodzakelijk is om de natuurgrasvelden van VV Hattem en SV Hatto-Heim te renoveren.

 • Zoektocht naar nieuwe locatie skatebaan

  21 mei 2024

  De skatebaan op de huidige locatie aan de Geldersedijk blijft gesloten. Gemeente Hattem kondigt aan dat de skatebaan niet meer open gaat en dat deze binnenkort wordt gedemonteerd. Na zorgvuldig onderzoek is gebleken dat er geen marktpartij is die de bestaande elementen kan aanpassen zodat het skatepark voldoet aan de vereiste normen en certificeringen voor gebruik. Hierdoor kan het skatepark in de huidige staat niet meer worden gebruikt.