Nieuws

 • NTP start deze week met herinrichting Veenschouw

  20 september 2023

  Het gaat hier om werkzaamheden die nodig zijn om de woningen aan de Veenschouw veilig en goed bereikbaar te maken. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Nikkels/BPD en duren ongeveer drie weken.

 • Start reconstructiewerkzaamheden Dorpsweg uitgesteld

  19 september 2023

  De gemeente heeft op de kapvergunning enkele bezwaarschriften ontvangen. Hier willen we zorgvuldig mee omgaan. Dit betekent dat we voor de kap van de bomen eerst de bezwarenprocedure doorlopen.

 • Tijdelijke huisvesting: potentiele locaties

  13 september 2023

  In Hattem zijn veel nieuwe woningen nodig. Momenteel worden er op verschillende plekken woningen gebouwd of zijn er plannen om te bouwen. Maar voor sommige mensen gaat deze bouw niet snel genoeg. Daarom willen we op korte termijn 55 tot 70 tijdelijke woningen of woonruimtes realiseren om de ergste druk van de woningmarkt te halen. Deze tijdelijke woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, waaronder jongeren, mensen die met spoed woonruimte nodig hebben, statushouders of Oekraïense vluchtelingen.

 • Raad van State schorst procedure bestemmingsplan De Bongerd

  07 september 2023

  De uitspraak van de hoogste bestuursrechter werpt uitdagingen op voor nieuwbouwproject De Bongerd. Recent is met betrekking tot de nieuwbouw van De Bongerd de uitspraak van de Raad van State op het verzoek om voorlopige voorziening door een omwonende bekendgemaakt. De hoogste bestuursrechter heeft besloten om de procedure rondom het bestemmingsplan voor De Bongerd tijdelijk te schorsen, wat het vernieuwbouwproject voorlopig in de wacht zet.

 • Start bouw sociale huurwoningen op ’t Veen in Hattem

  31 augustus 2023

  Donderdag 31 augustus onthulden Koen Castelein en Jolanda van Loon, directeur-bestuurder van Triada in ’t Veen het bouwbord voor de bouw van 18 huurappartementen. Dit gebeurde onder toeziend oog van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Nikkels projecten. BPD en Nikkels zijn de partijen die in dit deel van ’t Veen een mix van koop- en huurwoningen ontwikkelen. In opdracht van Triada begint Nikkels bouwbedrijf hier nog dit jaar met de bouw van de 18 sociale huurappartementen.

 • OV-ambassadeurs helpen je op weg in het openbaar vervoer

  30 augustus 2023

  OV-ambassadeurs zijn het reizen met het openbaar vervoer gewend en helpen je het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je met vragen bij een OV-ambassadeur terecht kunt.

 • Veranderingen in de eigen bijdrage Wmo

  19 juni 2023

  In 2024 is er een wijziging in de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De eigen bijdrage wordt dan verhoogd. Vanaf 2026 is er nog een wijziging. Dan wordt de eigen bijdrage namelijk inkomensafhankelijk. Wat betekent dit voor jou?