Mei

• Herinrichting Eijerdijk - Verlengde Parklaan

28 mei 2024

Gemeente Hattem heeft onlangs het werk aan het deel Eijerdijk- Verlengde Parklaan afgerond. Bij de laatste inspectieronde zijn een aantal punten geconstateerd die niet voldoen aan onze eisen. Dit moest aangepast worden. De meeste herstelwerkzaamheden zijn ondertussen uitgevoerd.

• Speech van burgemeester Marleen Sanderse tijdens doden herdenking 2024

03 mei 2024
  • Gezamenlijke verklaring gemeenteraad en college Hattem tegen Jodenhaat

02 mei 2024

Met afschuw zien wij dat haat tegen Joden terugkeert op plekken waar iedereen vrij en veilig moet kunnen samenkomen. Antisemitisme is al eeuwenlang aanwezig. Vandaag de dag neemt het antisemitisme onrustwekkend toe, met name na de terreuraanval van Hamas op Israël op 7 oktober 2023 en de geweldsexplosie in het Midden-Oosten die daar nu plaatsheeft. Wij gruwen van de burgerdoden in Gaza en benadrukken dat kritiek op de Israëlische regering geen antisemitisme is. Het verantwoordelijk houden van Joodse mensen voor het handelen van die regering, alleen omdat zij Joods zijn, is dat wel.

• Zoektocht naar nieuwe locatie skatebaan

21 mei 2024

De skatebaan op de huidige locatie aan de Geldersedijk blijft gesloten. Gemeente Hattem kondigt aan dat de skatebaan niet meer open gaat en dat deze binnenkort wordt gedemonteerd. Na zorgvuldig onderzoek is gebleken dat er geen marktpartij is die de bestaande elementen kan aanpassen zodat het skatepark voldoet aan de vereiste normen en certificeringen voor gebruik. Hierdoor kan het skatepark in de huidige staat niet meer worden gebruikt.

• Renovatie voetbalvelden van start

22 mei 2024

Uit kwaliteitsmetingen is gebleken dat het noodzakelijk is om de natuurgrasvelden van VV Hattem en SV Hatto-Heim te renoveren.

• Samenwerken aan een veilig Hattem

22 mei 2024

Is het je weleens opgevallen? Een winkel waar je niet kunt pinnen, nooit klanten ziet en de eigenaar in een dure auto rijdt? Een woning waar 24 uur per dag korte bezoekjes plaatsvinden van verschillende mensen die in- en uitlopen? Opvallende geuren zoals aceton en anijs bij een bedrijfspand of woning waar voortdurend de rolluiken gesloten of afgeplakte ramen zijn? Dit kunnen signalen zijn die wijzen op ondermijnende activiteiten.

• NK Tegelwippen; tegel eruit, groen erin!

22 mei 2024

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 is het NK Tegelwippen. En onze gemeente doet natuurlijk ook weer mee!

• Maak op tijd een afspraak voor Burgerzaken

07 juni 2024

In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Wij verwachten daarom dat er veel nieuwe aanvragen worden gedaan. Daarnaast is er richting de zomer altijd meer vraag naar reisdocumenten. Om de drukte te beheersen werkt Team Burgerzaken uitsluitend op afspraak.

• Rekenkamer start onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid

22 mei 2024

De samenwerkende rekenkamer van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten doet onafhankelijk onderzoek om de gemeenteraden te ondersteunen bij hun controlerende en kaderstellende taken. Op dit moment start de Rekenkamer het onderzoek naar armoede- en schuldenbeleid in de vijf gemeenten. Dit beleid heeft als doel om inwoners bestaanszekerheid te bieden via diverse maatregelen en instrumenten.

• ’t Kleine Veer tijdelijk uit de vaart door stijgende water in de IJssel

22 mei 2024

Met het oog op het stijgende water in de IJssel is het fiets- en voetveer 't Kleine Veer tussen Zwolle en Hattem tijdelijk uit de vaart gehaald. Wanneer het veer weer kan gaan varen is op dit moment niet bekend.

• Tentoonstelling Over Geloof & Liefde

30 mei 2024

Op vrijdag 31 mei om 11.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Over Geloof & Liefde’ geopend in het stadhuis. De tentoonstelling is onderdeel van de gelijknamige campagne en heeft als doel: gesprekken op gang brengen over geloof en homoseksualiteit.