Mei 2020

• Trainen op anderhalve meter afstand

20 mei 2020

Dribbelende mini’s, overspelende junioren en enthousiast roepende trainers. Er wordt weer gevoetbald op Sportpark ‘t Achterveen. Wethouder Martijn Hospers stond daarom zaterdagmorgen langs de lijn bij vv Hattem en sv Hatto Heim.

• Wethouder Martijn Hospers: “Knap hoe scholen het thuisonderwijs geregeld hebben”

02 juni 2020

Halve klassen, minder lesdagen en heel veel handen wassen. Sinds vorige week zijn de scholen weer geopend. Wethouder Martijn Hospers bezocht het Openbaar Onderwijs Hattem, waar Het Palet en De Vlonder onder vallen, op locatie Het Palet. Hij sprak met directeur Conny Wencker en locatieleider Evelyn Bredewoud over de uitdagingen van thuisonderwijs en de eerste schoolweek.

• Spoolderbergweg in Zwolle afgesloten

19 mei 2020

De gemeente Zwolle voert in de periode van maandag 6 juli tot maandag 27 juli werkzaamheden uit aan de Spoolderbergweg in Zwolle. Hiervoor wordt de weg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting heeft ook impact op Hattem. Door de landelijke corona-maatregelen is het niet mogelijk om een informatieavond te organiseren. Daarom informeren wij u, samen met de gemeente Zwolle, op deze manier.

• Maximaal 6 kilometer per uur op het Apeldoorns Kanaal

19 mei 2020

Met uw kano, roeiboot of motorboot, het is prachtig varen op het Apeldoorns Kanaal. Het kanaal is de afgelopen jaren opgeknapt. We willen het graag mooi houden. Om in de toekomst schade te voorkomen - aan de kanten en voor broedende vogels -, geldt daarom een maximum snelheid van 6 kilometer per uur.

• Drugspand gesloten in Hattem

14 mei 2020

De burgemeester van Hattem heeft een woning gesloten vanwege de hoeveelheid drugs die daar is gevonden. In de woning is een handelshoeveelheid aan drugs gevonden. De woning blijft drie maanden gesloten.

• Wekelijkse interviews burgemeester over het coronavirus

02 juni 2020

Bekijk hier de wekelijkse interviews van burgemeester Toon van Asseldonk met RTV Hattem.

• Bericht van burgemeester Toon van Asseldonk

12 mei 2020

Dit keer niet zoals u gewend bent, een interview met RTV Hattem. Maar nu eens op deze manier. Hattem staat er op dit moment relatief goed voor. Er zijn hier minder besmettingen en minder sterfgevallen dan in omliggende gemeenten. Ook onze verzorgingstehuizen zijn nog coronavrij. Daar zijn we heel blij mee. Maar we zijn er nog niet.

• Meer ruimte voor sporten in de buitenlucht

14 mei 2020

In de meest recente persconferentie is bekend gemaakt dat er vanaf 11 mei meer ruimte is voor sporten in de buitenlucht. Wat betekent dit nu voor het buiten sporten in Hattem?

• GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

08 mei 2020

De GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid hebben de website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid-19.

• Cambium, Florion en gemeente bouwen samen aan eerste IKC

06 mei 2020

De gemeente Hattem, Stichting Cambium en Florion hebben een overeenkomst ondertekend over het bouwheerschap van het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC). Het eerste IKC van Hattem krijgt een plek op het oude ijsbaanterrein. Door het ondertekenen van de overeenkomst zijn de schoolbesturen verantwoordelijk voor de bouw van het onderwijscomplex. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het verstrekken van kredieten. Daarnaast houdt de gemeente toezicht op de afspraken uit de overeenkomst, de eisen aan het gebouw en de voortgang van de bouw.

• Afsluiting Markt

05 mei 2020

Net als afgelopen jaar sluit de gemeente tussen 12:00 uur en 17:00 uur de Markt in Hattem af voor gemotoriseerd verkeer. Dit doen we van 1 mei 2020 tot 1 oktober 2020, zeven dagen per week.

• Wethouder Hospers: ‘Blij met veilige verruiming voor sport’

05 mei 2020

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat er een kleine versoepeling komt in de coronamaatregelen. Sportverenigingen mogen, onder voorwaarden, weer sportactiviteiten organiseren voor de jeugd.

• Gemeente Hattem aan de slag met duurzaamheidsdoelen

05 mei 2020

Gemeente Hattem stuurt aan op een klimaat-, energieneutrale en gezonde leefomgeving voor haar inwoners en bedrijven. Om hier zichtbare stappen in te zetten is het programma duurzaamheid opgesteld in april 2020. Het programma duurzaamheid zorgt er voor dat er sturing is op initiatieven en projecten die allemaal bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente Hattem.

• Flinke impuls voor biodiversiteit Hattemse erven!

05 mei 2020

Gemeente Hattem gaat samen met bewoners, bedrijven en lokale organisaties aan de slag om de biodiversiteit in Hattem te verbeteren. Met behulp van het 4-jarige programma van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaat Hattem bouwen aan een bloeiend landschap waar allerlei dieren zoals wilde bijen, vlinders, zangvogels en kleine zoogdieren zich thuis voelen.

• Kortdurende afsluiting A50 Hattem

21 april 2020

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat Gebroeders Van Der Lee onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de A50. Daartoe worden tussen 6 mei 20.00 uur en 7 mei 05.00 uur de afrit en de toerit 30 Hattem (Re) kortdurend (korter dan 1 uur) afgesloten.

• Gewijzigde afvalinzameling

04 mei 2020

Op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Hattem. De containers worden op zaterdag 9 mei geleegd. Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 7.00 uur aan de straat neer te zetten.