Milieubrengstation

Je kunt je grof afval naar het milieubrengstation van de ROVA in Zwolle brengen. Tuinafval, klein chemisch afval en kleine hoeveelheden grondstoffen kun je ook in Hattem inleveren.

Inleveren van afval bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle

Huishoudelijk afval kan naar het ROVA-milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan grof tuinafval, matrassen en autobanden. Of aan grote stukken piepschuim, sloopafval en ander materiaal dat niet in de container past. Maar ook bijzonder afval, zoals asbest, kun je hier inleveren. Vergeet je ROVA-pas niet. Deze gebruik je voor toegang tot het ROVA-milieubrengstation.

Direct naar www.rova.nl

Tuinafval

Grof tuinafval kun je elke zaterdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur gratis brengen naar de gemeentewerf in Hattem aan de Kerkhofdijk. Ook kun je grof tuinafval gratis wegbrengen naar het ROVA milieubrengstation in Zwolle.

Inleveren oude en gebruikte huishoudelijke apparaten

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kun je op verschillende punten inleveren:

 • in de winkel of bij de online service waar je een nieuw apparaat koopt;
 • in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt;
 • bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle;
 • En in Hattem ook bij de GRIP-wagen.

Grondstoffen inleveren bij de GRIP-wagen

Afval dat niet in de ondergrondse container hoort, kun je naar de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) brengen. De GRIP-wagen staat elke donderdag van 11.00 tot 14.00 uur op het parkeerterrein bij de Albert Heijn aan de Vechtstraat 7 in Hattem. Bij de GRIP-wagen kun je alleen kleine hoeveelheden brengen. Het moet passen in een boodschappentas of krat. De volgende grondstoffen kun je inleveren bij de GRIP-wagen:

 • Piepschuim
 • Vlakglas
 • Hout en puin
 • Oud ijzer
 • Klein chemisch afval
 • Harde kunststoffen
 • Kleine elektrische apparaten

Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip.

Klein chemisch afval

Je kunt klein chemisch afval elke zaterdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur inleveren bij de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk in Hattem. Daarnaast kun je klein chemisch afval ook elke donderdagmiddag van 11.00 tot 14.00 uur inleveren bij de GRIP-wagen bij de Albert Heijn aan de Vechtstraat 7 in Hattem. Je kunt klein chemisch afval ook gratis inleveren (tot maximaal 50 kilo) bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle. Batterijen kun je inleveren bij verschillende winkels en oude medicijnen bij de apotheek.

Ophalen

Heb je niet de mogelijkheid je grof huishoudelijk afval of grof tuinafval weg te brengen? Dan kun je deze tegen vergoeding bij je thuis laten ophalen. Je kunt een afspraak maken met de Rova.

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum, (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact.