Vrijwilligers zwerfvuil

Iedereen wil graag een fijne, schone leefomgeving. Daarom doen wij mee aan het zwerfvuilprogramma ‘Mooi Schoon’ van ROVA. We werken samen aan het voorkomen en het bestrijden van zwerfvuil. Help je ook mee? Versterk dan ons team van inmiddels 50 vrijwilligers in de strijd tegen zwerfvuil.

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag om je straat of buurt schoon te houden? Meld je dan bij ons aan. We ontvangen graag je naam, telefoonnummer en het deelgebied waar je wilt helpen met opruimen. Je ontvangt vervolgens de contactgegevens van de coördinator. Je kunt zelf contact opnemen.

Direct aanmelden via de mail

Deelgebieden Hattem

Hattem hebben we verdeeld in 5 deelgebieden. Aan elk deelgebied is een coördinator toegewezen. Zij zijn net als jij vrijwilligers die helpen met het coördineren van het opruimen van zwerfvuil in Hattem. Natuurlijk mag je overal zwerfvuil opruimen. Een coördinator houdt bij wie er in de buurt helpt met het opruimen. Je loopt zo niet voor niks.

Kaart 5 deelgebieden in Hattem (pdf 260 kb)
Deelgebieden in Hattem (webpagina)

Voordelen voor de zwerfvuilbrigade

Ben je vrijwilliger in de zwerfvuilbrigade? Dan zijn dit de voordelen:

  • Je krijgt een opruimset. Dat maakt het zwerfvuil opruimen makkelijker en leuker! De opruimset bestaat uit een afvalgrijper, een veiligheidshesje, handschoenen en vuilniszakken. 
  • Ook ontvang je een paar keer per jaar een mail met informatie over bijvoorbeeld events waarin zwerfvuil de hoofdrol speelt.
  • Je komt in contact met andere vrijwilligers uit Hattem. Je kunt bijvoorbeeld samen op pad gaan om Hattem schoon te houden.