Samenstelling college

 • Burgemeester Marleen Sanderse

  Marleen Sanderse is sinds 18 september 2020 burgemeester van de gemeente Hattem. Hiervoor was zij Statenlid van Noord-Holland, afdelingsmanager bij de gemeente Almere en wethouder van de gemeente Gooise Meren (voorheen gemeente Naarden). In 2008 maakte ze deel uit van het roeiteam dat meedeed aan de Paralympische Spelen in Peking. Marleen Sanderse woont samen met haar man en zoon in Hattem.

 • Wethouder Martijn Hospers

  Martijn Hospers is sinds mei 2014 wethouder van de gemeente Hattem namens het CDA. Hiervoor was hij ruim vier jaar fractievoorzitter bij het CDA Hattem. Aan de Rijksuniversiteit in Groningen heeft hij Arts, Culture & Media gestudeerd. Martijn woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in Hattem. Fotograferen doet hij graag in zijn vrije tijd. Zijn foto’s kunt u zien op zijn Instagram-account. Daarnaast staat hij regelmatig op de tennisbaan, windsurft hij graag en zit hij achter zijn piano.

 • Wethouder Auke Schipper

  Auke Schipper is sinds 4 juni 2018 wethouder van de gemeente Hattem namens de ChristenUnie. Hij is als eerste locoburgemeester plaatsvervanger van de burgemeester. Auke werkte hiervoor ruim elf jaar bij de gemeente Kampen als projectmanager en teammanager. Hij woont samen met zijn vrouw en dochter in Hattem. Dagelijks gaat hij op de fiets naar zijn werk en is hij regelmatig op de Veluwe aan het racefietsen.

 • Wethouder Carla Broekhuis-Bonte

  Carla Broekhuis-Bonte is sinds 4 juni 2018 wethouder van de gemeente Hattem namens de Partij van de Arbeid. Hiervoor was zij 8 jaar raadslid van de PvdA in Hattem. Carla werkte ruim 18 jaar als adviseur bij de gemeente Zwolle. Ze is geboren en getogen in Hattem en woont samen met haar man in Hattem, is trotse oma en wandelt regelmatig. Carla speelt met veel plezier en voor de nodige ontspanning (amateur)toneel bij Advendo met ieder jaar als sluitstuk van het seizoen een viertal uitvoeringen.

 • Gemeentesecretaris Daniël van der Weerd

  Daniël van der Weerd is sinds februari 2015 gemeentesecretaris van de gemeente Hattem. Hiervoor heeft hij onder andere bij de gemeente Zwolle en de gemeente Olst-Wijhe gewerkt. De gemeentesecretaris is eerste adviseur van het college van Burgemeester en Wethouders en is de schakel tussen het bestuur en de organisatie. Hij staat als algemeen directeur aan het hoofd van de ambtelijke organisatie en is eindverantwoordelijke. Daarnaast vervult hij rollen in de regionale samenwerkingsverbanden waaraan Hattem deelneemt. Daniël woont met zijn twee dochters in Zwolle en doet in zijn vrije tijd aan waterpolo.