Jeanet, consulent Sociale Werkvoorziening en organisatiecoach

Jeanet

“Hattem biedt mij de perfecte combinatie van professionele uitdaging en persoonlijke voldoening.”

Sinds september 2021 ben ik werkzaam als consulent Sociale Werkvoorziening (SW) bij de gemeente Hattem. Mijn werk richt zich voornamelijk op het ondersteunen van mensen met een SW-indicatie. Voorheen werkten zij bij Team Sociale Werkvoorziening, oud Wezo. De gemeente Hattem streeft ernaar deze kwetsbare doelgroep beter te ondersteunen door dichterbij te zijn. Hierdoor werkt een groep mannen nu bij de gemeentewerf en een andere groep bij Zoethout, beide gevestigd in Hattem.

Als contactpersoon begeleid ik de medewerkers bij de gemeentewerf en Zoethout. Of het nu gaat om uitdagingen op de werkvloer of persoonlijke kwesties zoals het bewaken van grenzen of financiële problemen, ik ben er om hen te ondersteunen. Ik zorg ervoor dat de juiste hulp wordt ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld Op Koers voor financiële ondersteuning.

Het opbouwen van persoonlijk contact en vertrouwen is essentieel in mijn werk. Daarnaast coördineer ik de overgang voor mensen die verhuizen of met pensioen gaan. Ik werk hierbij nauw samen met verschillende instanties en afdelingen binnen ons loket 0 tot 100, zodat onze inwoners de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Dit varieert van huishoudelijke hulp tot dagbesteding en financiële begeleiding.

Hattem heeft mij de kans gegeven om mezelf verder te ontwikkelen. Ik volg opleidingen in coaching en werk nu ook als organisatiecoach. Dit geeft mij de mogelijkheid om niet alleen individuen te ondersteunen, maar ook teams binnen onze gemeente beter te laten samenwerken. Binnen de Talentenregio coach ik trainees en geef ik loopbaantrainingen.

Hattem biedt mij de perfecte combinatie van professionele uitdaging en persoonlijke voldoening. Het is een kleine, hechte gemeenschap waar ik echt iets kan betekenen voor de mensen om mij heen.

- Jeanet, consulent Sociale Werkvoorziening en organisatiecoach bij de gemeente Hattem