Verkiezingen Europees Parlement 2024

De verkiezingen van het Europees Parlement zijn op donderdag 6 juni 2024. De leden van het Europees Parlement worden gekozen door de inwoners van de Europese Unie. Je stemt op de Nederlandse leden van het parlement.

 • Locaties stembureaus

  Om te stemmen ga je naar een stembureau in onze gemeente. Voor de verkiezingen ontvang je thuis een overzicht met de adressen van alle stembureaus. Op dit overzicht staan ook de stembureaus die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

 • Iemand machtigen

  Kun je niet stemmen omdat je bijvoorbeeld ziek bent of op vakantie in het buitenland? Dan kun je iemand anders vragen om voor jou te stemmen. Dit heet machtigen.

 • Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie

  De burgemeester van Hattem maakt bekend, dat niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie en als ingezetene zijn ingeschreven bij deze gemeente, zich kunnen laten registreren als kiezer voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

 • Stemmen en tijdelijk verblijf in het buitenland

  Er zijn 2 mogelijkheden om te stemmen voor kiezers die tijdelijk in het buitenland zijn, bijvoorbeeld voor werk of studie, maar nog wel staan ingeschreven in de gemeente.

 • Archief