Werving en selectie

We vinden en verwelkomen de beste kandidaten door onze vacatures breed te delen en een zorgvuldige, maar snelle selectie te doen.

Werving

We maken onze vacatures op verschillende platforms bekend, zowel intern als extern. Intern gebruiken we de website van Talentenregio, een platform voor regionale samenwerking. Extern plaatsen we onze vacatures op onze gemeentelijke website, vacaturebanken en relevante sociale media, zoals LinkedIn.

Selectie

Voorselectie

Na de sluitingsdatum van de vacature bekijken we alle sollicitaties. We letten op jouw werkervaring, opleiding en motivatie. De eerste selectie gebeurt op basis van de functie-eisen in de vacature.

Gesprekken

Als je bent geselecteerd, nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Hierin leren we je beter kennen en bespreken we jouw ervaring, vaardigheden en motivatie. Vaak maak je ook kennis met je toekomstige collega's of de keteneigenaar.

Aanbod

Heb je de selectieprocedure succesvol doorlopen? Dan doen we je een passend aanbod! We bespreken de arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, secundaire voorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Introductie

We heten nieuwe medewerkers graag een warm welkom. Je krijgt een uitgebreide introductie binnen onze organisatie met kennismakingsbijeenkomsten, trainingen en ondersteuning om soepel in het team te integreren. En natuurlijk een leuke stadswandeling om de omgeving te verkennen.