Afvalcontainers

De meeste adressen in Hattem ontvangen een aantal afvalcontainers. Het restafval breng je naar een ondergrondse container. Woon je bijvoorbeeld in een appartement? Dan ontvang je geen containers, maar maak je gebruik van de ondergrondse container.

ROVA haalt nuttige grondstoffen, zoals plastic, oud papier en groente- fruit en tuinafval bij je thuis op. Je hebt een container voor groente- fruit en tuinafval (gft), een container voor kunststof verpakkingen, drankenkartons en blik (PMD) en een container voor oud papier. Het restafval dat overblijft breng je naar een ondergrondse container.

Scheidingswijzer: wat hoort waar?

Inwoners zonder tuin (dus bijvoorbeeld appartementen) kunnen het oud papier, karton, groente- fruit en tuinafval, plastic, metaal en drankenkartons in de ondergrondse containers kwijt.

Schade aan containers

Beschadiging of verdwijning van een container is voor eigen rekening. Tenzij je kunt aantonen dat het buiten je schuld is gebeurd. Neem bij beschadiging of verdwijning contact op met ROVA.

Omwisselen containers na verhuizing

Ben je verhuisd en wil je een grotere of kleinere container dan bij het huis staat? Dan kun je binnen drie maanden na de verhuizing gratis je container(s) wisselen. Neem hiervoor contact op met ROVA. De containers horen bij het huis. Laat ze dus leeg en schoon achter als je verhuist.

Extra container

In sommige gevallen is het mogelijk een extra container te krijgen:

  • Bestaat je huishouden uit 6 personen of meer? Je kunt dan een extra container voor kunststof verpakkingen, drankenkartons en blik aanvragen.
  • Een extra container voor groenafval kun je aanvragen als je een tuin hebt van meer dan 200 m2.

In beide gevallen geldt dat je al een container van 240 liter moet hebben. De inhoudsmaat van de extra container is 240 liter. Kosten voor het uitzetten van de extra containers worden rechtstreeks verrekend tussen de aanvrager en ROVA.

Restafval in ondergrondse container

In Hattem staan ondergrondse containers voor restafval. Alle huishoudens hebben een pasje voor een ondergrondse container. Deze zogenoemde milieupas hoort bij je huis. Bij verhuizing moet de pas in het huis achterblijven. Het tarief voor de ondergrondse restafvalcontainer is € 1,92 per lediging. Jaarlijks ontvang je een afrekening voor het totaal aantal aanbiedingen op het systeem.

Verzamelcontainers voor glas en textiel

Op wijk- of buurtniveau staan (ondergrondse) verzamelcontainers voor glas en textiel. Bekijk de locaties op www.rova.nl/hattem. Gebruik de verzamelcontainers zo min mogelijk tussen 20.00 en 08.00 uur vanwege mogelijk geluidsoverlast voor omwonenden.

Contactgegevens ROVA

Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met het Klantcontactcentrum van ROVA, (038) 427 37 77 of ga naar het contactformulier.