Hulp bij energie besparen

De energieprijzen zijn gestegen. Energiezuinig wonen is daarom nog belangrijker geworden. Zo kun je namelijk geld besparen op je energierekening. Heb je geen geld om jouw huis energiezuiniger te maken? Dan kunnen wij je helpen.

Kom je in aanmerking voor energietoeslag? Dan kom je ook in aanmerking voor deze gratis maatregelen. Zowel voor huurders als woningeigenaren.

Wat houden de gratis maatregelen in?

Tijdens een schouw van een energiecoach bij jou thuis kunnen er verschillende kleine maatregelen worden aanbevolen. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, radiatorfolie, buisisolatie, ledlampen, waterbesparende douchekop en deurdrangers. Vervolgens komt een energieklusser of onderhoudsmedewerker van Woonstichting Triada langs om de afgesproken kleine maatregelen uit te voeren. 

Naast deze kleine maatregelen kan het zijn dat er behoefte is aan een grotere maatregel. Daarmee wordt bedoeld, het vervangen van verouderd witgoed (witgoedregeling) of het aanbrengen van gordijnen (stofferingsregeling).

Witgoedregeling 

Onder bepaalde voorwaarden kan de energiecoach adviseren om in een woning verouderd witgoed (zoals een diepvries, koelkast of wasdroger) met een hoog energieverbruik te vervangen door een nieuw, energiezuinig apparaat.

Stofferingsregeling 

Het aanbrengen van gordijnen voor bijvoorbeeld de ramen in de woonkamer, in het trapgat of bij de voor- of achterdeur kan een meerwaarde hebben om energie te besparen. De energiecoach stelt tijdens een schouw vast of deze maatregel (veel) energiebesparing oplevert.

Alle hierboven genoemde maatregelen brengen geen kosten met zich mee.

Aanmelden

Woon je in de gemeente Hattem? En heb je een laag inkomen? Meld je dan aan. Dat kan op verschillende manieren:

Na je aanmelding neemt een coördinator van www.jouwbespaarhulp.nl contact met je op. Na een telefonische intake bepalen we of je inderdaad in aanmerking komt. Is dit het geval? Dan maakt de energiecoach een afspraak met je. De coach komt bij je langs om te kijken wat er mogelijk is om je huis energiezuiniger te maken. Je krijgt een voorstel als je naast kleine maatregelen ook in aanmerking komt voor grote maatregelen. Bij kleine maatregelen zijn de klussers een dagdeel bezig. Bij grotere maatregelen duurt het meerdere dagen. Dit gaat op afspraak.