(Openbare) laadpalen

Steeds meer Hattemers rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we ook openbare laadpalen. Die kunnen door iedereen worden gebruikt.

We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad. Op deze manier kan iedereen zijn of haar elektrische auto in de stad opladen. Op dit moment zijn we bezig het netwerk uit te breiden. Zo komen er ook laadpalen in de nieuwe wijk ’T Veen.

Direct een openbare laadpaal aanvragen

Direct een laadpaal thuis aanvragen 

Het is alleen mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen als je in (toekomstig) bezit bent van een elektrische auto én geen eigen oprit hebt om deze op te laden. Vattenfall controleert of je aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Vattenfall beoordeelt samen met ons wat een geschikte plek is voor een laadpaal in jouw buurt.

Handhaving

Als er een bordje staat waarop staat dat parkeerplaatsen met laadpalen bedoeld zijn voor het opladen van elektrische auto's, riskeren andere voertuigen die daar parkeren een waarschuwing of zelfs een proces verbaal.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de komst van de extra laadpalen in onze gemeente? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met openbaar.laden@vattenfall.nl

Visie en beleid

Laadvisie en het plaatsingsbeleid voor laadpalen