Vanwege voorzorgsmaatregelen met betrekking tot een beveiligingslek in Citrix kunt u op dit moment geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. U kunt op afspraak langskomen in het stadhuis. Lees meer in het nieuwsbericht.

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u een verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt trouwen of het partnerschap wilt registreren.

Een uitzondering geldt voor het paar dat buiten Nederland woont en waarvan één van beiden de Nederlandse nationaliteit bezit. Zij moeten de verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van Den Haag.

De ondertrouwakte is afgeschaft. In plaats daarvan legt u een verklaring af. Tussen het afleggen van de verklaring en het huwelijk of partnerschap moet een termijn van minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar zitten. De verklaring kunt u persoonlijk afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand, maar u kunt dit ook schriftelijk indienen.

Vul onderstaand formulier volledig in (beide partners) en stuur het op naar gemeente Hattem, postbus 93, 8050 AB Hattem.

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen (pdf 51 kb)

Trouwen of partnerschapsregistratie

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, kiest u zelf de datum, het tijdstip en de trouwlocatie van de plechtigheid. Ongeveer 1 à 2 weken vóór de trouwdag heeft u een gesprek met de trouwambtenaar die het huwelijk voltrekt.

Leg de trouwdatum snel vast, zodat u zeker weet dat u op de gewenste dag kunt trouwen. Dit kan telefonisch via (038) 443 16 16 of persoonlijk in het stadhuis.

Meer informatie

Voor meer informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap kijk op:
www.rijksoverheid.nl
Huwelijksdatagids