Reclame plaatsen

Wil je reclame aan je pand aanbrengen? Dan heb je daarvoor een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt voor bijvoorbeeld een reclamebord, vlaggen, belettering, bestickering of lichtreclame.

Beschrijving

Je kunt niet zomaar reclame plaatsen De aan te brengen reclame moet voldoen aan de nota reclamebeleid en de APV artikel 4:15. Zo wordt het stadsgezicht van Hattem beschermd. Met een vergunning wordt voorkomen dat mensen last hebben van reclame. Bijvoorbeeld omdat de verkeersveiligheid in gevaar komt door het plaatsen van een reclamebord. Daarnaast zorgen we er zo voor dat de reclame past bij de architectuur van een gebouw

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning brengen we leges in rekening. Voor een reclameobject in de binnenstad moet belasting worden betaald.

Aanvraag

Vul het aanvraagformulier in. Je logt hierbij in met je DigiD, eHerkenning of DigiD namens een bedrijf of organisatie. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft: 

  • Waarom/waarvoor je reclame wilt plaatsen
  • Om welk soort reclameobject het gaat
  • Hoe groot dit object is
  • Waar je precies de reclame wilt plaatsen
  • Tekst van de reclame
  • Kleur en materiaalgebruik 

Aanvraag reclame plaatsen

Bijlagen

In het formulier vragen wij je om de volgende bijlagen te uploaden. Hou deze documenten gereed op je computer.

  1. Voeg een kleurenfoto toe van het te plaatsen reclameobject. Vermeld hierbij de maten, kleuren en materialen.
  2. Een tekening of foto van de omgeving van het pand of perceel waar je reclame wilt maken. Geef hierop aan om welk pand/perceel het gaat.
  3. Een duidelijke tekening of foto van het pand of het perceel zelf. Geef hierop aan waar je precies de reclame wilt plaatsen. Als er al reclame aanwezig is, geef dan ook aan waar die zich bevindt. 

Liever persoonlijk contact? Je kunt online een afspraak met ons maken.

Afspraak maken