Woonmilieus 't Veen

De groei van de stad en hoe het samenwerkt met het landschap eromheen zijn de ideeën achter drie verschillende plekken om te wonen en leven op 't Veen:

Tuindorpmilieu (geel)

Het Tuindorpmilieu past goed bij de al bestaande ABC buurt en het Rode Dorp. Het heeft een herkenbare uitstraling die goed past bij de omgeving, zoals de Burgemeester Moslaan, Populierenlaan, Hoopjesweg en Roseboomspoor.

In dit milieu staan bakstenen huizen naast elkaar als vriendelijke buren. Elke keer als je naar buiten stapt, kom je in goed ontworpen openbare ruimtes terecht. De straten voelen als een gemeenschap, waar de verschillende huizen bijdragen aan de unieke sfeer. Overal is groen te vinden, met mooie entrees en voorkanten van huizen die je uitnodigen voor een ontspannende wandeling door groene gebieden.

Dijkmilieu (paars)

In het Dijkmilieu hebben we compacte en open huizen met een uniforme architectonische stijl. Maar je kunt ook je eigen stijl toevoegen.

In deze buurt is het gezellig en ruim. Kleine groepjes huizen vormen samen een levendige gemeenschap. Er zijn verschillende soorten huizen, maar alles past goed bij elkaar, alsof het één geheel is. Iedereen heeft zijn eigen plekje, maar we hebben ook allemaal dezelfde uitstraling die onze buurt speciaal maakt.

De huizen zijn bijzonder. Ze zijn zo gebouwd dat je vanuit je woonkamer naar buiten kunt kijken, naar de natuur. Het landschap rondom de dijk is als een extra deel van het huis. Zowel binnen als buiten is zo ontworpen dat het goed past bij het uitzicht op de dijk en de natuur eromheen.

Bosmilieu (groen)

In een rustige plek met veel groen. Hier zijn de huizen geïnspireerd door de natuur, met vrijstaande huizen en stukjes bos die een gevoel van vrijheid geven. Elk huis is als een kunstwerk, met aandacht voor hoe je naar het landschap kunt kijken. In de openbare plekken zijn er mooie routes en groene plekken waar je kunt sporten, tuinieren en spelen. De huizen zijn gebouwd met materialen zoals hout, glas en natuursteen, waardoor ze bij de natuur passen.

Het Bosmilieu is anders dan het Tuindorpmilieu omdat het ontwerp is beïnvloed door de bestaande bomen. Hierdoor blijft het groene karakter behouden en wordt het zelfs sterker. Er zijn vrijstaande huizen, smalle stroken en groepen huizen rond open bosgebieden die er mooi uitzien. De woonvelden hebben verschillende soorten huizen en zijn compact ontworpen.

Klik op de kaart voor meer informatie over de verschillende milieus.

Je kunt bovenstaande kaart ook bekijken via overzichtskaart t Veen